deneme

deneme

Monday 28 October 2013

Bossche Bollen !! Lezzetlidende Lezzetli :))

 Herkese selamlar;

   Cok moraliniz bozuk biraz mutlu olmaya ihtiyaciniz var, yada diyetinizi yeni sonlandirdiniz kendinizi odullendirmek istiyorsunuz , yada ayy canim tatli biseyler istiyor ama ne yiyecegimi bilemiyorum diyorsunuz, ....Iste bu ve bunun gibi bahanelerin arkasina siginip asil derdinizin, cikolata krizi oldugunu biliyorsaniz tam dogru adrestesiniz. Size dunyanin sekizininci harikasini tanitiyorum. Sevgili seyirciler karsinizdaaaaaaa

                               Boscchhhheeeeeee Bolleeeeeeeeeeeeeeeeeeeen










 Bu kocaman cikolata kapli top, Turkiye' de yediginiz cikolatali hicbirseye benzememekle birlikte hepsinden daha lezzetlidir. Cikolata ve tatli manyagi olarak soyleyebilirim ki Bossche Bol yedigim en lezzetli tatli unvanini coktaaan almistir. Ici krem santi dolu olan bu cikolata kapli top, icerisinde ise; krem santi etrafina sarili ince ve yumusak bir kek icerir.. Goruntu olarak profiterolu andirsa da boyut ve tad olarak profiterolden cok farklidir.


 
       
  
          Yemesi bir hayli zor olsa da yedikten sonra aldiginiz haz paha bicilemez :) Catal ve bicak kullanmaktan ziyade ellerinizle yemeniz sizin yararinizadir. Size tavsiyem Hollandaya bir gunlugune dahi geldiyseniz Bossche Bollen i tatmanizdir. Pisman olmayacaksiniz :)
     
          Bossche Bollen orijin olarak Den Bosch sehrinin tatlisidir. Adinida sehirden alan bu  tatli ''Bosh' un toplari''  anlamina gelir. Hollandalilar icin tatlidan ziyade kahve yanina eslik eden atistirmaliklardir. Tarihi cok eskilere  dayanir. 20. yuzyildan once bile satilan Bosche Bol, suanki Bossche Boldan biraz farkliydi. Ilk Bossche Bollen' in ici muhallebi tarzinda birseyle dolu olup, disinda cikolata yoktu, fakat 1920de Den Bosch' da bir pastane tarafindan su anki halinin aynisi olan (yani disi gercek cikolata kapli icide krem santi ile dolu olan) Bossche Bol uretilmistir. Ve unu kisa zamanda sehir disina tasinca Bossche Bol sevilen bir atistirmalik olmustur. Bizede bunu tatmak ve esimle zevkini cikarmak dustu :))







2 comments :

  1. Muhteşem ötesi resimlere çok fazla bakmak istemedim çünkü krize girebilirim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sana gonul rahatligiyla soyleyebilirim yedigim en lezzetli tatlidir bosche bol :)

      Delete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)